Az ősz beköszöntével az autók számára is kihívásokkal teli időszak kezdődik. Az évszakváltás során fontos gondoskodnunk járművünk felkészítéséről az őszi időjárási viszonyokra. 

Cikkünkben összeszedtünk öt olyan dolgot, amire mindenképpen érdemes az átálláskor figyelni: 

  • Szélvédő és az üvegek, valamint az ablaktörlő lapátok állapota: Kezdd azzal, hogy gondosan vizsgáld át az autód szélvédőjét és üvegeit. Keress repedéseket, kavicsfelverődésekből származó sérüléseket, illetve ellenőrizd, hogy mennyire karcos. Az őszi időjárási viszonyok, például a hirtelen hőmérséklet-ingadozások és az esős napok, tovább és még súlyosabb sérüléseket okozhatnak, a túl karcos üveg esetén az alacsony napállás még jobban elvakíthat és így nagyon balesetveszélyes!   Tennivaló: Ha bármilyen sérülést találsz, mielőbb fordulj hozzánk és a szélvédő állapotától függően vagy kicseréljük vagy megjavítjuk az üveget

  •  Gumik: Az őszi időjárással, a lehulló levelekkel és a csapadékkal együtt járnak a síkos utak is, ezért a biztonságos utazás érdekében győződj meg róla, hogy a téli gumik jó állapotban vannak-e? Tennivaló: Ha az abroncsok kopottak vagy a profilmélység kritikusan alacsony, cseréltesd le az abroncsokat jó a tapadás és biztonságos utazás érdekében.

  • Fényszórók: Az őszi napok rövidebbek és a megfelelő megvilágítás kulcsfontosságú. Ellenőrizd a fényszóróidat, a ködfényszórókat és a hátsó lámpákat, hogy biztosítsd a megfelelő láthatóságot.  Tennivaló: Tisztítsd meg a fényszórókat, ha pedig erősen bemattult, akkor hozd el hozzánk és megpolírozzuk neked.

  •  Fűtés és légkondicionálás: Az őszi hűvös napokon már fűtésre lesz szükség, míg a gyors párátlanításhoz érdemes lesz a légkondicionáló használata is. Győződj meg róla, hogy mindkét rendszer megfelelően működik.   Tennivaló: Ellenőriztesd az autód fűtési és légkondicionáló rendszerét egy szakemberrel, és cseréld ki a szükséges szűrőket vagy alkatrészeket.

  • Folyadékszintek: Az olaj-, a fékolaj- , a hűtő- és ablakmosó folyadék őszi ellenőrzése elengedhetetlen a gépjármű működésének biztosításához.  Tennivaló: Ha régen volt az autó olajcserén, akkor azt még az igazi hidegek beállta előtt csináltasd meg. Ellenőrizd a folyadékszinteket és azt, hogy a hűtő- és ablakmosó folyadék szintje rendben legyen és fagyálló!

  •  

Ne hanyagold el ezeket az ellenőrzéseket, és gondoskodj arról, hogy autód készen álljon az őszi utazásokra. A szélvédő és az ablakok sérüléseivel, problémáival, illetve fésznyoró polírozással fordulj hozzánk bizalommal!

Kapcsolatfelvételi űrlap