Az autó szélvédője nem csak a széltől és esőtől védi az utasokat, hanem alapvető fontosságú az autó biztonsága és stabilitása szempontjából. Ha a szélvédő cseréje szükségessé válik, fontos, hogy ezt szakszervizben végeztesd el, mivel a rossz minőségű anyagok és a hibás beszerelés súlyos károkat okozhat az autónak és az utasok biztonságának.

Ebben a cikkben szeretnék végigvenni, miért nem lesz olcsó, ha nem szakszervizben cseréltetsz szélvédőt.

1. Rossz minőségű anyagok:

Amikor nem szakszervizben végezteted a szélvédőcserét fennáll a veszélye annak, hogy rossz minőségű, nem megfelelő anyagok kerülnek felhasználásra a beépítésnél, amin tovább ronthat, ha az előző anyag eltávolítása sem a megfelelő módon történik.

2. Hibás beszerelés:

A szélvédő helytelen beszerelése és rögzítése súlyos problémákat okozhat pl. nem lesz megfelelő a vízelvezetés,  így a kocsi belsejébe is be fog folyni.

3. Korrózió:

A szakszerűtlenül eltávolított, “lekapart” anyagok után sérülhet a kaszni fényezése. A rossz minőségű anyagok és a hibás beszerelés így gyorsan vezethet korrózióhoz.  Ebben az esetben pedig a következő cserénél, mely elkerülhetetlen lesz, már nem csak a csere kötltségeivel, hanem a kaszni újra fényezésének költségével is számolnod kell.

Egy dolgot jegyezz meg: Ami gyanúsan olcsó, az sosem lesz jó!

Az autó szélvédőjének cseréje nem tekinthető egyszerű feladatnak, amit egy garázsban bárki könnyedén megcsinálhat. A minőség és a biztonság érdekében fontos, hogy ezt szakszervizben végeztesd el.

Ha szélvédővel akad gondod, keress fel bennünket!