Az évnek ebben az időszakában, amikor a tavasz beköszönt, a mezőgazdasági termelők megkezdik a mezőgazdasági munkákat.

Mielőtt azonban a traktorokat és egyéb mezőgazdasági gépeket újra bevetnék, fontos megvizsgálni azokat az esetleges hibákat, amelyek a téli leállással felmerülhetnek, és megfelelő intézkedéseket tenni azok megelőzésére vagy kezelésére.

 Téli leállás hatása a gépekre

A hideg időjárás és a hosszabb inaktív időszakok hatással lehetnek a traktorok és gépek állapotára.

Például:

  • Szélvédő sérülések: A hideg időjárás miatt az üveg alkatrészek hajlamosabbak lehetnek repedésekre vagy törésekre. Például, ha a szélvédőn kavicsfelverődésből korábban apróbb sérülés keletkezett, az a hidegben könnyen tovább repedhet, és tavasszal már nagyobb problémát okozhat.

  • Gumi alkatrészek: A hideg miatt szintén károsodhatnak a gumitömítések a szélvédő körül vagy a szélvédő lapátokon. Ez beázáshoz vezethet, a nem megfelelően törlő lapátok miatt szükség esetén ronthatják a kilátást.

Megelőző intézkedések a tavaszi indulás előtt

A tavaszi mezőgazdasági munkák előtt fontos a traktorok és gépek alapos ellenőrzése és karbantartása. Néhány hasznos intézkedés:

  • Szélvédő ellenőrzése, minden apró sérülést vagy repedést meg kell javítani vagy cserélni kell.

  • Gumi alkatrészek, tömítések, lapátok ellenőrzése, szükség esetén cseréje.

  • Olajcsere és kenőanyagok ellenőrzése: Cseréljük ki az olajat és ellenőrizzük a kenőanyagok szintjét és állapotát, hogy biztosítsuk a motor és az egyéb mozgó alkatrészek megfelelő kenését.

  • Akku ellenőrzése és töltése: Ha a gépek hosszú időn át nem voltak használatban, az akkumulátorok lemerülhetnek. Ellenőrizzük az akkumulátorok állapotát, tisztítsuk meg a terminálokat és  helyezzük töltőre szükség esetén.

Profi segítség igénylése! 

Amennyiben a szélvédővel vagy az ablakokkal gond adódik, mindig fontos szakemberek segítségét kérni!

A GABOGLAS profi csapata helyszíni gyorssegély szolgáltatásával, gyorsan, hatékonyan, minőségi anyagokkal segít megoldani a problémát.

Keressen minket bizalommal!